2016

2 oktober

Vandaag zijn de pups na 3 weken bij de nieuwe eigenaars begonnen aan de 1 ste puppy training. Het was een blij weerzien van alle pups maar ook van de mensen. Het werd een gezellige samenzijn en de pups zijn ondertussen goed gewoon in hun nieuwe thuis. Na de training was er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.

10 september

Een groepsfoto van de gelukkige eigenaars van een labrador pup. Het zijn stuk voor stuk fantatische mensen en ik ben ervan overtuigt dat de pups allemaal een zeer goede thuis hebben gekregen. Gedurende de vele puppy bezoekjes hebben Gunther en ik iedereen beter en beter leren kennen. Het is een toffe gezellige bende en wij zijn fier op alle mensen die zich zo inzetten en het beste met de pup voor hebben. Ik wil hun hier nogmaals bedanken voor het vertrouwen in onze kennel. Gunther en ik hebben héél véél geleerd als jonge fokkers en willen dan ook Kris van Loo nogmaals van harte bedanken voor haar steun en hulp. Nu is het uitkijken naar de 1 ste puppy trainingen, dan zien we alle pups en de mensen nog eens terug.

10 september

D-day.. vandaag zijn de pups naar hun nieuwe baasjes gegaan. Ik heb hieronder alle pups nog eens apart op foto gezet. Zijn niet prachtig? Ik ben super trots op ons 1 ste nestje. Maar bij fokken hoort ook afscheid nemen en ik moet eerlijk zeggen... dat het emotioneel zou zijn wist ik op voorhand, maar als het moment daar is om ze mee te geven dan kan ik niet ontkennen dat er hier en daar een traantje is gevloeid.


6 september

De pups hebben meer en meer ruimte nodig om zich te ontplooien. Ze spelen super graag verstoppertje in de struiken. Achter elkaar aanzitten en rennen. De dominantie is nu ook erg merkbaar. Het is genieten om dat volle geweld in actie te zien.   

5 september

De dierenarts is vandaag langsgekomen om de pups hun inentingen te geven alsook de chip te plaatsen. Er werd nogmaals een grote controle uitgevoerd en allen zijn ze in goede gezondheid. Het is toch wel akelig om die dikke naald te zien waarin de chip zit. Sommige waren heel stoer en geven geen krimp terwijl anderen een piepje lieten horen. Het moet nu éénmaal gebeuren.

4 september

De pups hebben krijgen vanaf nu hun brokjes die ze zullen krijgen als ze naar huis gaan. Ze krijgen nu elk hun eigen kommetje om uit te eten maar er zijn er verschillende die graag bij de buren gaan eten. Wat moeten deze kleine hummeltjes toch veel leren op een korte tijd.

3 september

Vandaag hadden wij alle puppy eigenaars uitgenodigd op een info-avond.

Wij vinden het belangrijk dat de eigenaars weten wat ze moeten doen als zij thuiskomen met hun nieuwe pup.

Mensen hebben zoveel vragen en het leek ons interessant om iedereen eens rond de tafel te zetten met een hapje en een drankje. Kris Vanloo heeft ons bij deze info-avond bijgestaan. Diezelfde avond zijn de pups ook aan hun nieuwe eigenaars toegekend. Het was een gezellig treffen met elkaar, zo leerde iedereen elkaar wat beter kennen en dit is fijn als binnekort de puppy trainingen gaan beginnen. Alle puppy eigenaars hebben we dan ook een mapje gekregen met nuttige tips over de pup alsook hun puppy pakket. Nog een weekje wachten en dan kunnen de pups naar hun nieuwe baasjes.

28 augustus

De pups hebben we vandaag eens vrij laten rondlopen op de grote weide.

Schitterend om ze te zien rennen en spelen met elkaar. Er zoveel om te ontdekken, de vrijheid, takjes, bloemetjes en natuurlijk elkaar.

Voor mij een kans om eens languit op het gras te liggen om me te laten overrompelen door al mijn kleintjes, jongens wat is dat genieten van alle knuffels en kusjes die ik kreeg.

25 augustus

De pups beleven hun eerste dag buiten in hun buiten kennel. Ze genieten volop door met elkaar te spelen op het gras. Onder toeziend oog van mama Mika, ze blijft bezorgt om haar kroost. Ze krijgen ondertussen nu kleine brokjes geweekt in water. Het is dan ook bij iedere maaltijd een gevecht om met zijn allen te eten. Sommigen liggen helemaal in de kom... grappig om te zien. Het gaat zo snel allemaal....

24 augustus

Met de tropische temperaturen hebben we de buitenren voor de pups geplaatst. Nu kunnen ze genieten van de buitenlucht en het gras. Mika doet nog snel een controle...

21 augustus

Vandaag zondag, maandag en dinsdag worden de pups voor de 2 de keer ontwormd.

Afhankelijk van hun gewicht krijgen ze een hoeveelheid "panacuur" met behulp van een spuit. Dit wordt in hun mondje gespoten. Lekker vinden ze het helemaal niet maar het moet nu éénmaal gebeuren, alles voor een gezonde pup, niet. Op 6 weken worden ze dan nog éénmaal ontwormd.


15 augustus

De werpkist hebben we vandaag een stukje groter gemaakt.

De pups groeien nu best wel snel en extra ruimte was welkom voor hen.

Ze eten nu ook geweekte brokjes en wat een smeerboel is me dat.

De foto's van het puppie bezoek kan je op Facebook terugvinden onder

" Nest P of Hunter's Wish" verder is het album ook terug aangevuld met foto's.

8 augustus

Yes, deze morgen ontdekt dat er reeds verschillende pups hun oogjes open hebben. Zo mooi om te zien het lijken wel 2 blinkende pareltjes. Ondertussen ben ik blijven oefenen om de pups uit een bordje melk te laten likken en vandaag had "rood" het door en smulde van zijn lekker, warme melk. Geweldig !!!

7 augustus

Vandaag hebben wij puppie bezoek gekregen van de familie's die en een pup hebben uit de nest van Mika. Wat zijn we verwend geweest, knuffels, speelgoed, bloemen enz... Wat een zalige mensen, ik weet nu al dat ik op mijn 2 oren zal kunnen slapen en dat onze pups bij prachtige gezinnen zullen terrecht komen. Het was een echt aangenaam weekend, de pups konden bezocht worden en hier en daar werd al een knuffel aan de pups gegeven, ze zijn dan ook zo schattig om er niet aan te komen. Het waren dan ook spannende dagen voor de gezinnetjes om de nest voor het eerst te zien. Na ieder bezoekje liep Mika naar de werpkist om vlug te tellen of alle pups nog aanwezig waren, grappig om te zien. Het is toch een lieve bezorgde mama.

6 augustus

Vandaag nog eens gaan trainen met Patron. Wij waren naar een hondeschool geweest om eens de toestellen te oefenen. Het was alweer een leuke ervaring. De foto's staan in het album van Patron.

6 augustus

De pups zijn nu 14 dagen oud en beginnen meer en meer te drinken.

Als de pups willen drinken bij Mika zijn ze nu heel erg gretig en op een mum van tijd zijn de tepels leeg gezogen. Ik ben dan ook stilletjes aan de pups aan het leren om zelfstandig te drinken uit een bordje. Niet gemakkelijk want ze moeten kunnen omschakelen tussen zuigen en likken. De pups zien er soms uit maar ook ik zit onder de melk. De oogjes beginnen stilletjes aan open te gaan en het zal niet lang meer duren voor deze volledig open zijn. Dit zal dan ook gemakkelijker worden om uit een bordje te likken want dan zien ze de melk. Mika zal dan ook steeds minder naar haar pups gaan om ze te laten drinken. Maar voorlopig genieten ze nog volop om bij de mama te zijn. Wat gaat het toch snel allemaal.

5 augustus

De pups doen het goed en vandaag zijn ze voor het eerst ontwormd.

Iedere pup wordt eerst gewogen en afhankelijk van hun gewicht krijgen ze een hoeveelheid "pasta" in hun mondje toegediend. Lekker vinden ze het helemaal niet maar het is voor hun gezondheid dat het moet gebeuren. Binnen 14 dagen zal deze ontworming opnieuw gebeuren.

1 augustus

Afgelopen weekend hebben Gunther en mezelf een beetje rust genomen, dat was van harte welkom na toch wel een drukke, intensieve week.

De pups zijn nu 1 week en wat zijn ze gegroeid zeg. Het gaat goed met hun.

Mika begint terug goed te eten, na de bevalling was het moeilijk om haar aan het eten te krijgen maar dat goed nu gelukkig beter. De melkproductie draait op volle toeren. Het is grappig om de pups te zien sluipen naar hun moeder, het lijken wel zeehondjes. Vrijdag is de pedicure langs gekomen om hun nageltjes bij te knippen. Dat moet af en toe gebeuren anders krabben ze de buik van Mika open als ze eten, wat zeer pijnlijk is voor de mama. Eind deze week zullen de pups voor het eerst ontwormd worden, dit zal dan op 4 weken nog eens herhaald worden. Dat wordt  hun eerste bezoek aan de dierenarts want dan worden ze gechipt. Voorlopig is er bij de pups nog niet veel actie hoor buiten eten en slapen. Daar zal binnen een paar weken wel verandering in komen. Vanaf komend weekend mogen er puppie bezoekjes gebracht worden, dat houd dan wel in dat men even naar de pups kan kijken terwijl we Mika even buiten laten. Lang kunnen deze bezoekjes nog niet duren want Mika is nog veel bij haar pups aanwezig maar een blitz bezoekje kan gerust.   


Zaterdag ben ik naar de training geweest met onze Patron. Ik was zeer tevreden met mijne dikke vriend, die heeft dat goed gedaan. Nu de oefeningen thuis herhalen en we zijn dan weer een stapje verder. Plezant om met Patron te werken hoor en hij geniet er zelf ook van. Voor mij is het lekker ontspannend om met hem bezig te zijn en even weg te zijn van de pups.

Er zijn ook terug foto's toegevoegd aan de album van Nest P.

27 juli

Gisteren had ik mij voorgenomen om een beetje aan de site werken maar daar dacht mijn netwerk anders over. Ik kon niks doen, niet mailen en niet aan de site werken. Maar het is opgelost de technieker is net de deur uit en we kunnen terug aan de slag.

De pups doen het super goed. Ze komen allemaal héél goed bij in gewicht en sommige ondersteunen we nog met een papflesje, ze kennen het ondertussen goed hoor.

Ze kruipen als zeehondjes rond Mika en vechten om een tepel te bemachtigen, soms best wel grappig. Als de buikjes zijn gevuld kruipen ze lekker bij elkaar om en dutje te doen, ze houden van warmte en liggen s' nachts nog onder de rode lamp. Ikzelf heb deze nog nog eens op de slaapkamer geslapen, na 3 nachten liggen waken begon ik toch wel te merken dat ik eens een goede nachtrust nodig had. Gunther is dan bij de pups blijven slapen. Als je erbij slaapt wordt je van iedere piep wakker die je hoort en dan ben je wakker. Je maakt je nog altijd zorgen als er een pupje piept omdat het misschien vast zit maar Mika doet het uitstekend hoor. Ik heb vandaag ons Carthouche (ons andere hond) de pups eens laten zien maar hij vond dat klein hoopje geweld maar niks en is terug zijn kist in gegaan. Patron druf ik er nog niet bij te zetten want die zou ermee willen spelen. Gunther is met Mika een klein wandelingetje gaan doen zodat ze ook eens haar poten kan strekken want de melkfabriek is hier 24/24 open. Mika eet op dit ogenblik haar brokken niet meer dus krijgt ze nu biefstuk, rundstoofvlees, paardebiefstuk ... daar zitten veel eiwitten in en die moet ze hebben om haar pups aan te sterken maar ook voor haarzelf. Haar gewoon eten zal ze normaal gezien morgen terug nemen want ze voelt zich al veel beter. 

Ondertussen zijn alle navelstrengetjes afvallen en hebben ze nu allen een mooi naveltje. Op dit ogenblik kunnen nog niet zien of horen. Het enige wat ze nu kennen en kunnen is eten en slapen en daar worden ze groot van.

Ik heb de album ook weer een beetje aangedikt met nog wat foto's en vandaag ga ik een filmpje proberen te maken, als het lukt zet ik het vanavond nog op de site hier.

Mmmm, lekker zuigen bij mama

Geel teefje (Groen touwtje) geeft net de papfles gehad.

Samen lekker tutteren

Zwart teefje (Paars touwtje)

25 juli


Vandaag heb ik ook iedereen gebeld die in aanmerking kwam voor een pup en met het overlijden van 2 pups is het niet leuk om mensen te moeten vertellen dat ze er helaas niet bij zijn. Je De pups zijn vandaag 2 dagen oud en gisterennacht hebben we afscheid moeten nemen van ons kleinste prematuur pup. Gunther en ik hebben heel hard ons best gedaan om het in leven te houden maar helaas, het was te zwak en heeft zijn strijd gisternacht verloren. Het is om 3u in ons handen gestorven en dat heeft ons diep geraakt omdat je het leven in dat kleine wezentje hebt gevoeld. Ik was enorm geëmotioneerd en heb toch menig traantjes gelaten, de natuur kan soms hard zijn hé. 

Nu hebben we nog 9 pups waar al onze aandacht naartoe gaat. Wij zijn moe na 2 slapeloze nachten maar genieten zo van ons pups. Ze doen het uitstekend hoor en omdat de melkproductie nog op gang moet komen bij Mika ondersteunen we de kleinste met extra papflesjes. Iedere pup moet de eerste week elke dag 35 tot 40 gram bijkomen in gewicht, vanaf volgende week moet dat al 100 zijn. Het is zo onwezelijk om te zien hoe klein zo een pup is en als je weet dat deze binnen een paar weken zullen uitgroeien tot speelse, leuke en ondeugende pups. Ik kan er in ieder geval uren naar liggen kijken. Mijn bed staat langs de werpkist en zo kan ik hun s' nachts goed opvolgen. Mika is ondertussen een echt moedertje geworden, ze poetst en likt haar kleintjes zoals het hoort en als er ergens ééntje ligt te piepen gaat ze die fijn knuffelen. Zo lief !!

We laten nu Mika en de pups zeker 14 rusten zodat ze goed bij kunnen komen en Mika terug op kracht kan komen daarna kunnen de puppie bezoekjes beginnen. Ik zal hier wel laten horen wanneer we hier klaar voor zijn.

Vandaag de beige reutjes eens gefotografeerd en hieronder zie je het resultaat. Bij fotogalerij heb ik in het album nest P reeds wat foto's geplaatst.   


Geel Reutje (orjane touwtje)

Ons kleinste pupje, 199 gram

Zijn niet schattig onze pupjes?

Geel Reutje (Licht blauw touwtje)

De ganse familie

Leren drinken bij de mama.

24 juli

De  bevalling van Mika zit erop.

Gistermorgen begon Mika zwaar adem te halen, een teken dat de bevalling aan het naderen was.

Ze wist met zichzelf geen blijf, putten graven onder de struiken, onrustig rondlopen, je zag duidelijk aan haar dat ze nest aan het zoeken was. Toen, uiteindelijk om 17u30 we de 1ste pup vonden in de kennel. Helaas was het pupje reeds gestorven. Niet bepaald leuk hoor maar Mika haar persweeën kwamen snel na elkaar en de 2de pup kondigde zich al aan. Zo volgde de ene pup na de andere. Toen de 6 de pup werd geboren viel het even stil. Tijd om even naar buiten te gaan om te plassen  maar al snel kwam er weer een volgende pup aan. Uiteindelijk heeft Mika 10 uur in totaal arbeid geleverd en was op het einde doodop. Zij heeft super goed haar best gedaan. Mika is een fiere mama geworden van 1 zwart reutje, 2 gele teefjes, 3 gele reutjes en 4 zwarte teefjes. Totaal van 10 pups levend geboren. Er is op dit ogenblik nog 1 pupje die echt moet vechten voor haar leven, hij weegt amper 199 gram wat zeer weinig is voor een pupje. Het is ons prematuurke en zorgen pupje. Gunther en ikzelf gaan de 2 de nacht in met amper een paar uurtjes slaap want we moeten ons kleintje extra in het oog houden en haar helpen met drinken, morgen beginnen we met de papfles. Hopelijk haalt hij het, we doen er alles aan om hem te helpen. De andere pups doen het wel goed en nu moeten we zien dat de komende dagen hun gewicht goed de hoogte in gaat. De komende 2 weken zijn dan ook zeer belangrijk....vandaar nog even geen bezoek. Mika moet ook nog aansterken maar verder doet zij het goed. Ze is een zeer zorgzame mama hoor. Ik ga proberen de album van Nest P wat te voorzien van foto's maar indien dit niet onmiddellijk gebeurd heeft dat als reden dat ik met de pups bezig ben. Ik ga wel zorgen dat er iedere dag wat nieuws hier op de site komt.

     

We ziten aan nu aan 6 pups.

Het 1 ste pupje...


23 juli

Yes, de bevalling is begonnen. Mika heeft haar 1ste pup geworpen om 17u30. Het beloofd een lange avond en nacht te worden. Ze maakt het voorlopig goed. Ik laat wel af en toe iets horen....

17 juli

Wat een week, amai... druk, druk en nog eens druk maar nu toch even de tijd genomen om weer eens iets neer te schrijven. We gaan de laatste week in met Mika haar zwangerschap. Als alles goed verloopt zou ze tegen het volgende weekend moeten bevallen. Zoals ik reeds eerder had geschreven mogen we ons toch wel aan een grote nest vewachten. Als er meer dan 10 pups zouden worden geboren zal ik het bezoek in het begin zeker wat moeten uitstellen tot ze een week of 3 zijn. Niet alleen voor Mika maar vooral voor de pups, deze zullen hoogst waarschijnlijk bijgevoederd moeten worden met de papfles. Dan moeten ze om de 2 uur eten en als je dan moet bijgeven met de papfles, meer dan 10 pups, dan ben je met de laatste klaar als de eerste terug moet eten. We weten nooit op voorhand als er een grote nest is of Mika voldoende melk zal kunnen blijven aanmaken vandaar de papflesjes. Maar ik zal mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk foto's te nemen en eventueel een filmpje te plaatsen.

Ondertussen is alles in gereedheid gebracht voor de bevalling. Mijn ventje heeft een mooie werpkist gemaakt voor Mika.

Sinds dit weekend heb ik een bed gezet in het jachthuis bij de werpkist van Mika, nu slaap ik bij haar zodat ik haar beter kan volgen. Haar buik is best wel dik geworden met gevolg dat ze  s' nachts vaker naar buiten wilt om haar plasje te doen. Eigenlijk is het best schattig hoor, met haar snuit komt ze tegen mijn arm duwen om te zeggen dat ze buiten moet. Afgelopen nacht ben ik om 3u en 4u45 op moeten staan voor haar. Ze krijgt nu ook aangepaste voeding en dit 3 x maal per dag. Verder doet ze het prima, ze loopt nog graag rond maar rennen en spelen mag nu even niet meer...

Bij de fotogalerij heb ik een album aangemaakt met als titel " Nest P", ik zal daar dus alle foto inzetten van de pups. Bij het nieuws zal ik proberen elke dag iets neer te schrijven met de vorderingen van de pups.


Onze Patron is er ook nog en die zit vanaf zaterdag in en buitenkennel. Hij heeft het daar best naar zijn zin. Toen hij ontdekte dat er plots meer ruimte was om rond te lopen kon het voor hem niet meer stuk. Zijn kom met water zag hij aan als een zwembad en binnen de korste keren stond de ren al onder water en Patron met zijn pootjes maar plensen, plezant dat hij het vond. Vorige week heeft hij voor het eerst water gewenning gekregen tijdens de training, buikje in het water, pootjes in het water.... Vandaag heeft hij reeds een afstand gezwommen van ongeveer 5 meter wat best al veel is voor zo kleine pup. Ondertussen is hij 4 maanden geworden en weegt nu 18 kilo. Hij is zijn eerste tandjes nu aan het wisselen.

Hij is zo lief en aanhankelijk, ik amuseer me super met hem, ondertussen zijn we dikke vrienden geworden en hij kent mijn stem al goed. Hij kan al zitten en blijven, we zij nu aan het trainen met de leiband zodat hij fijn aan de voet volgt en niet met mij gaat wandelen. Ook van Patron zijn er in de fotogalerij terug foto's bijgekomen.      

Kijk eens naar mijne dikke buik.

Een beetje later dan ik wilde heb ik hier de RX foto van Mika.

Ik moet zeggen dat hij hier niet echt duidelijk is maar als je de foto gaat inzomen kan je mooi de kopjes tellen. Het zijn er dus wel veel...

12 juli

Om 10 uur hadden we vandaag een afspraak bij de dierenarts.

Mika zit vandaag op haar 50 ste dag van haar zwangerschap en dit betekend dat wij een RX kunnen laten uitvoeren om te zien hoeveel pups er ongeveer zullen geboren worden. Gunther en ik schrokken toch wel toen de dierenarts zei: ik heb heb vingers te kort om ze te tellen. Op de foto konden we zeker 10 pups tellen maar we vermoeden dat het er meer zullen zijn. Amai.. dat hadden we nu niet verwacht. Blijkbaar mogen we ons aan een grote nest verwachten. Nu begin ik toch wat zenuwachtig te worden hoor! Ik krijg vanavond de foto nog doorgemaild van de dierenarts en dan zal ik die morgen toevoegen hier bij het nieuws. Straks hebben we nog training met de gevorderde honden.


Patron heeft afgelopen zondag voor het eerst echt gezwommen, we hebben met de pups training gehad, het weer was dan ook ideaal om te gaan zwemmen in de vijver. Ik moest lachen met Patron, hij zat eerder in de vijver dan ik en genoten dat hij heeft. Ik zelf ook natuurlijk.

Ik ben super content met hem, hij doet het voorlopig goed en iedere training is dan ook weer genieten. Deze week is onze kerel reeds 4 maanden. Ik zal dan één van de dagen nog wel foto's laten zien hiervan.     

28 juni

Ondertussen al weer een weekje verder in de zwangerschap van Mika. Ze doet het op het moment héél goed, ze rent nog steeds door de tuin en zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat ze zwanger is, alleen is ze erg aanhankelijk geworden en zoekt nu nog meer dan vroeger aandacht en genegenheid, die geef ik haar natuurlijk maar al te graag. We kunnen dus zeggen dat haar zwangerschap super verloopt.


Onze pup Patron maakt ondertussen ook zijn vorderingen tijdens de puppie trainingen, ben best wel fier op mijne kleine man. Ondertussen heeft hij geleerd te gaan zitten alvorens hij zijn eten krijgt en ik leer hem op dit momen te lopen met een halsbandje aan maar hij loopt liever zelf met de riem rond, best wel grappig om hem te zien stuntelen. Ondertussen weegt onze knaap als een goeie 14 kilo en is een pak gegroeid. Zo zie je maar, het gaat allemaal zo snel... 


20 juni

Eindelijk is het zover... net terug van de dierenarts met Mika.

Wij hebben een echo laten doen om 100% zeker te zijn of ze zwanger is... en jawel hoor, zwaar zwanger zei de dierenarts. Voorlopig kon hij reeds 8 vruchtzakjes ontdekken met 8 kloppende hartjes. Het kunnen er ook nog meer zijn maar om dat zeker te weten kunnen we op de 50 ste dag van de zwangerschap een foto laten nemen om precies te weten hoeveel pups er nu zijn. Nu kunnen we ons volop concentreren op de bevalling die normaal gezien gepland is ergens in de laatste week van juli.

 

19 juni

Op de training hebben we vandaag voor het eerst kennis gemaakt met het water (water genoeg voor het moment). In de fotoalbum van

" Patron 3 maanden" kan je meerdere foto's bekijken. In het begin stond ik enkel met mijn voeten in het water maar wilde wel eens weten hoever Patron het water in zou gaan, en jawel hoor, na wat aanmoedigen heeft hij zelf voor het eerst gezwommen. Ben dan ook super trots op Patron.

12 juni

Training gehad met patron vandaag. Héél spannend hoor.

In het bos lopen en zorgen dat Patron mij mooi volgt, af en toe verstoppertje spelen achter een boom en als hij mij gevonden had was niet alleen Patron blij maar het baasje ook.

Het is super om te zien hoe snel deze hondjes iets aanleren.


5 juni

Vandaag was er wedstrijd in Geel en voor ene keer zonder Mika. Ik neem geen risico nu ze zwanger is om deel te nemen. Natuurlijk blijft het boeiend om naar de proeven te kijken maar ook om onze vrienden een beetje te steunen die wel aan de wedstijd deelnemen. De trainingen met Patron lopen ook vlotjes. Hij is het ondertussen goed gewoon hier en we zijn al goeie maatjes geworden. Hij kent zijn kom met eten al héél goed hoor. Hij is nu ook volledig zindelijk en doet zijn behoefde netjes op zijn plasplaatsje.

Hij weegt ondertussen al een goeie 10 kilo. Elke dag probeer ik 15 min te trainen en daar hebben we beiden veel plezier in hoor!

25 mei

De dekking van Mika en Hummer is zeer goed verlopen. Vanaf de 25 ste dag na de dekking kan de dierenarts ons zeggen of ze zwanger is, nog even afwachten....Spannend zeg....

22 mei

Progesteron bij Mika is vandaag gecontroleerd en staat nu op 8.0.

We hebben dan ook beslist om morgen te vertrekken. We gaan Mika laten dekken op 23 en 24 mei.


18 mei

Vandaag terug bij de dierenarts geweest om opnieuw bloed te nemen bij Mika. Altijd spannend afwachten op de uitslag maar het stond nog steeds te laag 0.9. De dierenarts verwacht dat het toch binnen een paar dagen zover zal zijn.

15 mei

De 1 ste puppy training.

Patron is 10 weken en het is ongelofelijk hoe snel deze hondjes iets aanleren.

Op de foto kan je zien dat ik hem leer zitten alvorens hij een kommetje krijgt met een paar snoepjes. Ik moet eerlijk toegeven, aan de zijlijn ziet het er allemaal gemakkelijk uit hoor! Maar het is super leuk om met Patron bezig te zijn, ik geniet hiervan en mijne pup ook. 


14 mei

Vandaag voor het eerst bloed laten afnemen bij Mika. Haar progesteron stond nog maar 0.2 wat nog te laag is voor de dekking. Nu een paar dagen wachten om opnieuw een bloedstaal af te nemen. 9 mei

Deze morgen merkte ik dat Mika loops was geworden. De loopsheid was verwacht rond deze periode. Ik kijk ernaar uit om een nestje te fokken met haar. Als de loopsheid er dan is weet je dat de dekking eraan zit te komen.

Ik vind het allemaal super spannend.

1 mei

Wat heb ik uitgekeken naar deze dag, onze pup komt naar huis. Patron zijn bench staat klaar en ben benieuwd hoe de andere honden gaan reageren. De komende 2 weken laat ik hem rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. Uiteraard word het terug een aanpassing met dat klein geweld in huis. Maar ik kijk ernaar uit naar deze nieuwe uitdaging.

30 april

Yes, de wedstrijd vandaag in Wingene is zeer goed gegaan. Dit keer had Gunther met Mika zelf een podium plaats. Met een geweldig van 94/100. Een mooie 2 de plaats. Profieciat Gunther en Mika, ik ben super trots op jullie.

 

21 april

Vandaag was een super leuke dag, we mochten namelijk onze pup gaan kiezen. Niet gemakkelijk want ze zijn toch allemaal zo schattig. Mijn goesting is gevallen op de roedelleider van de nest. Hij is zo een stoere kerel en staat zijn mannetje hoor. Ik heb hem dan ook de toepasselijk naam "PATRON" gegeven.

13 April

De pups doen het goed en groeien als kool. Wij genieten dan ook van  ieder bezoekje die we kunnen doen. Ik krijg er niet genoeg van en knuffel ze dan ook zoveel ik kan.

26 maart

Workingtest in Thorembais, alweer tevreden met Mika haar resultaten.

Je ziet dat Mika er veel plezier aan heeft. Haar baasje daar aan tegen blijft toch bij iedere wedstrijd met zenuwen zitten. Net zoals vorige week scoorde Mika 86/100. Dikke pluim!

20 maart

Vandaag was er een workingtest in As. Deze wedstrijd wordt omschreven als één van de moeilijkste. Voor  Mika was dit de 1ste wedstrijd van het jaar. Wij zijn dan ook zeker tevreden met de resultaten. Mika behaalde 86/100.

Natuurlijk ben ik super trots op haar maar ook op mijn ventje, die heeft dat ook weer goed gedaan. De kop is er vanaf en we zijn weer vertrokken met de wedstrijden.

13 maart

Met vreugde kondigen wij de geboorte aan van onze nieuw pup. Het nestje is vandaag geboren bij " Of 't Angels Court" er zijn 12 pups waarvan.6 teefjes en 6 reuen.   

Alvast een foto van het nestje. Meer foto's kan je bekijken in het album van "Nest Patron"