2019

Zoals beloofd zijn hier de resultaten van de eerste fotoshoot! 

Wit collage
Rood collage
Paars collage
Oranje collage
Lichtroze collage
Lichtblauw collage
Groen collage
Geel Collage

31 mei

Nu de pupjes apart melk hebben leren drinken, hebben ze vandaag voor het eerst samen uit de grote schaal gedronken. Wat een knoeiboel! 

Moe, maar het buikje vol, lekker slapen gaan.

30 mei

Vandaag alle pups apart melk uit een bordje leren drinken. Ze vonden het lekker, dat zie je aan hun snuitje.


Op dit moment hebben alle pups hun oogjes open en beginnen ze op 4 pootjes te lopen.21 mei

Het zijn echte vreetzakjes, de melk bar bij Mika is nu 24/7 geopend. Mika verzorgt haar pupjes super goed, het is een écht moedertje. 

20 mei

De pups zijn 10 dagen vandaag! Ze groeien als kool en komen goed aan in gewicht.


Hieronder een voorproefje van een teefje en een reutje. De andere de foto's van de fotoshoot zullen snel volgen! Wij vinden ze alvast om op te vreten.


We kijken er naar uit om dit weekend al het puppybezoek te ontvangen. Dan kunnen ze allemaal bewonderd worden.

14 mei

Mag ik je voorstellen, de pups van Nest S of Hunter's Wish 2019.

Welkom kleine schatjes...

Zijn ze niet schattig? Zondag hebben we de de toekomstige baasjes opgebeld met het heugelijk nieuws dat ze een pupje binnekort mogen verwelkomen in hun gezin. Op 25 en 26 mei kan het eerste bezoekje gebracht worden om de pupjes eens te bewonderen. Heel veel valt er dan nog niet te beleven  buiten zuigen en slapen. Dat zal binnen een paar weken anders zijn.  

13 mei

Vandaag zijn de pups 3 dagen oud. Zowel Mika als Gunther en mezelf hebben ondertussen goed kunnen bijslapen. De pups doen het super !!! Ze komen iedere dag goed bij in gewicht.

Mika is dan ook een fantatische mama. Ze is zo bezorgt om haar kleintjes, 24 uren uur ligt zij bij haar kroost en komt er enkel uit om te eten en haar behoefte te doen. Af en toe verwen ik haar met een heerlijke massage waar ze dan ook enorm van kan genieten. Ik kan mijn ogen er niet vanaf houden, ze zijn zo schattig.

We blijven dan ook deze week nog bij haar slapen zodat er iemand bij haar is.

Elke dag gaan ze de weegschaal op en wordt hun gewicht nauwkeurig bijgehouden. 

10 mei

Met trots kondigen wij het nestje van Mika aan. 5 teefjes en 4 reutjes.

Mika heeft dat weer super gedaan hoor.

Om 00.35 deze nacht werd het eerste pupje geboren en het laatste pupje deze ochtend om 6.35.

Ik heb alvast een paar foto's hier geplaatst maar er komen er nog bij de komende dagen.

Wie alle foto's wil bekijken kan dit doen via de tab "foto's" en als je op de foto klikt verschijnt er een galerij. Dat zal pas voor na het weekend zijn.  

Zoals werd medegedeeld op onze kennismaking met elkaar, gaan Gunther en ikzelf 2 dagen effe bekomen van alle spanning en slapeloze nachten bij het waken.

Wij zullen jullie zondag persoonlijk op de hoogte brengen.  

 

5 mei

We zijn er klaar voor. De werpkist staat klaar en vanaf vandaag slapen we elke nacht bij Mika zodat we over haar kunnen waken. De pups worden deze week verwacht dus verliezen we Mika geen moment meer uit het oog. Haar buikje wordt ondertussen steeds ronder. 

Zodra de bevalling begint, volgt er een volgende update!


2 mei

Vandaag voor de laatste keer op controle bij de dierenarts.

Mika is 4,50 kg bijgekomen maar de laatste dagen komt er zeker nog gewicht bij daar de pups nu in gewicht gaan toenemen.

De hartslag van de pups waren goed en Mika haar gezondheid was top.

Dus, alles verloopt prima op het moment, nu begint het aftellen.

Vanaf woensdag mag Mika nog meer gaan eten zodat ze met voldoende energie aan de bevalling kan beginnen.

Zondag maken wij alles gereed en vanaf dan slapen we ook bij haar want de laatste week kan de laatste dag zijn.

      

1 mei

Mika haar buikje begint goed rond te worden. Ze is nu in haar voorlaatste week en stelt het heel goed. Ze krijgt nu 3 maal per dag eten omdat de pups heel veel van haar vragen. Zondag gaan we de puppy kamer in orde maken. De werpkist zal geplaatst worden zodat Mika alvast kan wennen aan haar nieuwe omgeving. Het bed zal eveneens geplaatst worden want vanaf volgende week slapen we om beurten bij haar. Morgen nog een laatste bezoekje aan de dierenarts en dan is het afwachten. Ondertussen geniet Mika van de vele aandacht en de korte wandeltochtjes.

16 april

Ondertussen zijn we weer een aantal dagen verder in de zwangerschap van Mika.

Alles verloopt zeer goed voor het ogenblik. Aanstaande weekend starten wij met aangepaste voeding zodat de pups voldoende voedingsstoffen meekrijgen. Als het van Mika afhangt mag de volledige zak in één keer in de eetbak gedaan worden. Ze kan blijven eten maar dat kunnen we niet toelaten, ze mag nu ook niet te zwaar worden we zitten nog maar net boven de helft van haar zwangerschap 40 dagen. Je begint toch al een beetje buikje te zien hoor.  

6 april

Na een paar spannende dagen was het dan eindelijk zo ver. We zijn met Mika naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken.

En ja hoor, we hebben goed nieuws! Mika is zwanger! De dierenarts telde 7 pupjes maar dit is maar een echobeeld. De ervaring leert ons dat er meestal meerdere pups zijn. Hiervoor moeten we de RX foto afwachten, dan pas weten we exact hoeveel pups er zullen zijn. 

Mika doet het ondertussen heel goed. Ze krijgt vanaf nu ook meer eten en is nog aanhankelijker dan voorheen. Ze geniet van de vele bezoekjes van de kandidaat puppy kopers. Verder laten we haar lekker gewoon genieten van haar zwangerschap!

21 maart

Mika maakt het goed, ze voelt zich prima en is blij met wat minder aandacht van Patron.

Op de 25ste dag ( ergens begin april) van de dekking laten we bij de dierenarts een echo maken om te zien om ze echt drachtig is, dit is altijd weer zo spannend moment om naar uit te kijken.

Ondertussen genieten Gunther en ikzelf van de bezoekjes die we krijgen van aanstaande puppie kopers.

Mika komt dan ook graag eens kennis maken met diegene die straks haar pup zullen meenemen.

Kennis maken met nieuwe mensen die dezelfde passie delen als ons is gewoon geweldig.

13 maart

Vandaag is mijn kleine lieve Patron jarig...

3 jaar geleden kwam deze stoere kerel in mijn leven.

Ondertussen hebben we samen reeds vele leuke momenten beleefd...

Na 1 jaar gehoorzaamheidstraining zijn we verder blijven trainen met dan meer doelgerichter naar de jacht toe.

Dit jaar heeft hij dan ook voor het eerst het volledige jachtseizoen uitgedaan. Veel geleerd van elkaar maar vooral voor plezier beleefd met elkaar. Super trots.....

 

11 maart

Patron kijkt er alvast terug naar uit om met Mika terug te mogen paren. Nu hij de kneepjes van het vak kent laat hij er deze keer niet teveel gras over groeien.

Hij is super lief voor Mika en knuffelt met haar als nooit tevoren. Mika geniet van de aandacht die ze krijgt en het duurt dan ook niet lang voor Mika haar toestemming heeft tot toenadering.

De dekking was beter verlopen dan op de 1ste dag wat ook normaal is. 

Welke hond kan nu zeggen dat hij mag dekken op zijn verjaardag... een mooier geschenk kon hij niet krijgen. 

10 maart

Zie eens, wat een liefde...

Vandaag heeft Patron eindelijk zijn vriendinneke kunnen knuffelen.

Mika heeft het hem niet gemakkelijk gemaakt hoor, ze maakte er een echt spelletje van " pak me dan als je kan..." Ocharme Patron, doet zoveel inspanningen maar telkens hij toenadering zocht, liep Mika weg.

Maar uiteindelijk liet ze hem toch toe. Echt mooi om mee te maken.

Vandaag dus voor de 1ste keer gedekt en morgen doen we het nog eens over.4 maart 2019

Vandaag voor de 1ste keer bloed laten prikken om een beetje een idee te hebben in hoever Mika zit in haar loopsheid. Het progrestoron stond op 0.9, wat nog veel te laag is om haar te laten dekken. Wij vermoeden dat het ergens tegen het einde van de week zal gebeuren. De 7 de maart nog even opnieuw een bloedafname laten doen en dan weten we hopelijk iets meer. 


24 februari 2019

Mika is loops, het aftellen kan beginnen.

Nu nog een dag of 10 wachten en we kunnen aan de dekking beginnen denken.

Ik kijk er ondertussen weer naar uit.

Mika is dan altijd super aanhankelijk rond deze periode, ze kan dan nog meer genieten van de vele knuffels die ze krijgt.