2021

27 Juni 2021

Enkele vertederende momentjes van de afgelopen week!

27 Juni 2021

De eerste fotoshoot van de pupjes is een feit. Ze doen het allemaal super goed en wat zijn ze schattig!

DSC_0285
DSC_0287
DSC_0291
DSC_0307
DSC_0296
DSC_0313
DSC_0311
DSC_0337
DSC_0322

23 Juni 2021

10 uur nadat het persen begon, is de laatste pup geboren. Ruby heeft in totaal 10 prachtige puppies op de wereld gezet; 5 reutjes en 5 teefjes. Ze is een natuurtalent en zorgt goed voor haar kindjes. Ze is wel erg uitgeput van de lange bevalling. We zorgen er nu voor dat ze wat kan rusten en terug op krachten kan komen. Ook wij zijn toe aan de nodige rust. Verdere foto's en updates volgen nog. Geniet ondertussen al van dit korte fragmentje waarin ze kort tegen de trotse mama aan liggen.

23 Juni 2021

We hebben fantastisch nieuws! De eerste pup is zonet geboren om precies 9:49 uur. Het is een zwart reutje en hij doet het goed. Alles is goed gegaan, maar Ruby moet nog even wennen dat ze mama is geworden.  Nu is het spannend afwachten op de rest.

21 Juni 2021

Deze week is het zover, spannend! De laatste loodjes wegen het zwaarst. Ruby had de afgelopen dagen veel last van de hitte. Ze kwam niet graag buiten en was redelijk onrustig. Gelukkig is het ondertussen wat afgekoeld en kan ze nu de verloren rust inhalen door veel te slapen. De nachten zijn zwaar. We zorgen ervoor dat er continu iemand wakker is om haar in de gaten te houden voor het geval dat de wee├źn zouden beginnen. Gunther blijft hiervoor dus de hele nacht op.

Verder is Ruby nog steeds erg aanhankelijk en geniet van alle aandacht die ze kan krijgen. De puppy's zien en voelen we ook regelmatig bewegen. Het is echt een speciaal gevoel om hiervan getuige te zijn. We kunnen dan ook niet wachten om ze eindelijk te ontmoeten. 

16 Juni 2021

Ruby begint het zwaar te krijgen. De bevalling zal hoogstwaarschijnlijk vroeger gebeuren dan gepland. Ze heeft een behoorlijk dikke buik en ook de hitte speelt haar parten. Alles is ondertussen in gereedheid gebracht hier. Op de foto ligt ze lekker te chillen bij Gunther. Ze kan moeilijk lang blijven liggen want de pups liggen dan in de weg. Verder maakt ze het wel goed. Ze eet en drinkt goed.

Wij blijven jullie verder op de hoogte houden. Het zullen zeker spannende dagen worden!

6 Juni 2021

Vandaag is het dag 42 van Ruby haar zwangerschap. Ze is op dit moment al ongeveer 4 kg aangekomen. 

Ruby is erg aanhankelijk en geniet volop van alle aandacht die we haar geven. Bij elke kans die ze krijgt, legt ze zichzelf op haar rug en we merken dat over haar buik wrijven haar enorm veel deugd doet.


22 Mei 2021

Na lang in spanning af te wachten, was het vandaag eindelijk zo ver. Tijd voor een bezoekje aan de dierenarts om te kijken of Ruby zwanger is. Op de foto is te zien hoe relaxed ze erbij lag tijdens het nemen van de echo. En we hebben fantastisch nieuws! Ruby blijkt zwanger te zijn. Volgens de dierenarts belooft het een mooi en groot nestje te worden. Ondertussen genieten we van de vele bezoekjes van puppy-kopers. Vanaf nu is het dus afwachten en Ruby voorzien van alle comfort die ze nodig heeft. 

25 April 2021

Vandaag was het eindelijk zover. Ruby heeft eindelijk kennis kunnen maken met de stoere Morris die u op de onderstaande foto kunt bewonderen.

Ruby speelde hard to get en liet Morris in het begin niet te dichtbij komen. Uiteindelijk sloeg de vonk toch over en is de dekking succesvol verlopen. Vandaag hebben we dus voor de eerste keer gedekt en morgen doen we het nog een keertje opnieuw. 

12 April 2021

Goed nieuws! Ruby is loops. Nu is het aftellen tot ze gedekt kan worden. We zullen regelmatig bloed laten trekken om haar progesteron- waarden op te volgen. Als deze waarden goed zitten, kunnen we een afspraak maken met haar date, Morris.