Onze Honden

Mika onze eerste liefde !

Gunther, liep als klein broekventje mee met zijn vader op de jacht en heeft zo zijn liefde voor de jacht meegekregen. Met zijn vader, Fons kamde hij iedere struik en bos uit op kleinwild. Toen Gunther 18 werd, had hij eerder zijn jachtverlof op zak dan zijn rijbewijs.

In 2009 trouwde hij met Anouk en  kreeg van haar een hond, een duitse staande langhaar, "Cartouche" genaamd, cadeau. Al snel waren deze twee onafscheidelijke vrienden geworden, thuis maar ook op de jacht. Door de fijne samenwerking van Cartouche op de jacht werd er bij Gunther een nieuwe  passie geboren, het werken met honden. Na wat gesprekken met collega jagers kwamen we bij Kris Van Loo terecht die in Westmeerbeek een kennel van Labradors Retrievers heeft. We werden er niet alleen met open armen ontvangen maar kregen ook, super goede raad en advies. In 2013 werd Mika " Of ' t Angels Court" geboren, onze 1 ste Labrador uit een werklijn. Vanaf dat moment was niet alleen Gunther maar ook zijn vrouw Anouk gepassioneerd geworden door Labradors. Mika is een zachte, vriendelijke hond met een schitterend warm karakter. Haar " will to please" is dan ook enorm groot tijdens het jagen. Op de trainningen is het dan ook een plezier om haar te zien werken en buiten het jachtseizoen doet Gunther met enige regelmaat mee aan officiĆ«le jachthondenwedstrijden en heeft hier al enige successen mogen behalen.


.


 

Ons teefje "Mika"

Naam:                                                           Mika  of 't Angels Court

Ras:                                                              Labrador Retriever

Kleur:                                                            Zwart

Geslacht:                                                      Teef

Geboren:                                                      23/04/2013

Eigenaar:                                                     Steurs Gunther

L.O.S.H:                                                       1126218

Chipnr:                                                         981100002960551


Gezondheid:

Heupen:                                                      A

Ellebogen:                                                  00

Showresultaat:                                           zeer goed

SD2:                                                           vrij door ouders

EIC:                                                            vrij door ouders CNM:                                                          vrij door ouders

RD/OSD:                                                    vrij door ouders

Prcd-PRA:                                                  vrij door ouders

Oogonderzoek:                                          01/09/2014

Stamboom Mika

Wedstrijd uitslagen Mika zie onderstaande link

En toen kwam Patron.

Anouk vond dat ze genoeg aan de zijlijn had gestaan en wat Gunther kon dat wilde ze ook laten zien. Haar liefde voor dieren heeft ze van kleinsaf mee gekregen van thuis. In haar familie waren namelijk redelijk wat boeren en tijdens de schoolvakanties kon je haar dan ook terug vinden tussen de dieren op de boerderij. Alles wat vier poten had interesseerde haar, vooral als er ergens jong leven te bespeuren was. Samen met Gunther deelt ze dan ook de passie van het jagen. In het jachtseizoen zorgt ze voor de catering zodat niemand iets te kort komt. Wanneer er jachttrainingen zijn kijkt zij leergierig mee aan de zijlijn en steelt ze met haar ogen en oren. Toen er in maart 2016 terug een nestje met Labradors ter beschikking was moest Anouk niet lang nadenken en was de beslissing vlug gemaakt. "Patron" kwam in ons leven, een stevige kerel met een pittig karakter. Hij was de baas in de roedel en kreeg dan ook niet voor niks de toepasselijke naam "Patron". Anouk hoopt in de toekomst hier een goede werkhond van te maken en wie weet is de toekomst met "Patron" verzekerd voor het nageslacht.Onze Reu "Patron"

Stamboom Patron

Ons 1ste teefje door ons gefokt " Pippa"

Met Mika en Patron kunnen werken op de jacht en deelnemen aan wedstrijden was reeds een voorrecht.

Maar een eigen nestje fokken zat er reeds langer aan te komen. Anouk wilde van kortbij betrokken zijn bij de geboorte van Mika haar eerste nestje.

In de zomer van 2016 werd het nestje geboren, wat een fantatische ervaring.

Natuurlijk wilde ik hier een pup van bijhouden.

Zo werd "Pippa" opgenomen in onze roedel en kan het prima vinden met Patron en haar mama Mika.

Ook willen wij met Pippa werken op de jacht en eventueel in de toekomst deelnemen aan de wedstrijden.
Ons teefje " Pippa"

Stamboom Pippa